Spela framtidens svenska spelunder på tisdag!

logo_sga_horisontal

I avsnitt 89 var Sebastian Eriksson från Gone North Games gäst. Den svenska spelstudion är just nu aktuell med debutspelet A Story About My Uncle. När Sebastian inte knypplar ihop spel banar han väg för andra talangfulla svenska spelutvecklare tillsammans med eldsjälarna bakom tävlingen Swedish Game Awards.

På tisdagen den 17 juni har alla som vill chans att prova årets skörd av spel som nominerats till Swedish Game Awards. Då hålls  SGA Expo mellan 10:00 och 22:00 på Tekniska museet i Stockholm.
Inträdet är gratis, men från 19:00 är åldersgränsen 18 år. Under SGA Expo får dessutom besökarna möjlighet att göra sin röst hörd i kategorin Gamers Choice.

Tanken var att vi skulle prata om SGA EXPO i avsnitt 91. Tyvärr glömde vi det på grund av att inspelningen skedde i en syrefattig studio som vanligtvis används för voice-over-arbete och inspelning av ljudböcker, som  Steve Jobs-biografin (spana in ABC:s reportage med Beppo-Per!).

Hur som helst, har du möjlighet att åka till Tekniska museet på tisdag råder vi dig att göra det. Det kommer med största sannolikhet att bli overkligt.

PS. Glöm inte att även besöka den utmärkta utställningen Game On 2.0 när du ändå är på Tekniska Museet.

  • Oh! Awesome! Har en riktigt deppig period just nu i mitt liv så jag behöver göra roliga grejer och det här verkar ju som en utav dem! Jag har varit på Game On utställningen 2 ggr. redan, men man kan inte gå på den för mycket! Tack för tipset! ^^

  • Johan Hallstan

    Vad roligt att höra! Tror att det kan bli riktigt spännande.

  • Johan Hallstan

    Var du på utställningen? 🙂

  • Japp! 🙂 Var först på Game On och sedan på SGA kvällen ut tills de stängde. Provade ca. 5 spel där och gillade alla. Framförallt tyckte jag spelet ”Piggy” hade potential att bli ett riktigt intressant spel! Det var roligt att komma ut och göra något istället för att sitta hemma och deppa också. Och jag har stort hopp för den Svenska spelmarknaden efter att ha sett bara de små delarna som fanns där. Det kan bli mycket spännande!