158 – Den oändliga historien om Dark Souls

Overkligt-Avsnitt158I veckans avsnitt pendlar vi mellan kärleken till lidelsen i Dark Souls 3 och hatet för orättvist trista Batman v Superman: Dawn of Justice. Vi kostar även på oss de små hyllningarna till Straight Outta Compton och nyversionen av peka-klicka-klassikern Day of the Tentacle. Apropå det här med att göra återbesök i barndomen så synar vi lite oväntat Den Oändliga Historiens löfte om det gränslösa äventyret.

 • Filip

  Är nog försent ute med detta har nämligen tänkt på det en längre tid. Men hur skulle det vara med ett dark souls event med overkligt lyssnare dagarna innan releasen. Som event tänkte jag mig en gammal hederlig fight club i dark souls 1 då förstås som äger rum på ett uttänkt ställe.

  Den 10:e på söndags streamen skulle fc:n kunna äga rum då hinns det även med att få ut information om detta i avsnittet den 4:e.

  Förstår även svårigheterna med detta i och med att ds1 inte är det populäraste spelet så det är inte många som äger det. Så om det blir svårt att arrangera en helt egen fight club. Så är ett önskemål att bara se Johan köra lite forest invasions så får man försöka gå in i hans värld bäst man förmår. De va ändå trots allt han och Angelica i p3 spel som fick mig att börja spela dark souls.

  Tack även för en mycket underhållande podcast, 11/10

 • Erik Nyberg

  Angående diskussionen om Barman v. Superman så måste jag säga att det blir ganska tröttsamt med attityden att alla andra måste ha fel, vara blinda av fanboyism eller bara vara dåliga på sitt jobb som kritiker, om de mot förmodan skulle gilla en film (eller ett spel) som ni själva inte uppskattade. Recensioner är åsikter, svensk media blir inte sämre för att dess recensenter råkar uppskatta en film som andra inte gillade.

  Personligen tål jag inte DC:s serier. De har trista hjältar, förutsebara antagonister och lider ofta av ett Marvel-komplex där deras hjältar på något sätt är en mörkare spegling av vad marvel har. I egenskap av detta gick jag in med låga förväntningar på Batman v. Superman, där Snyder var det enda hoppet i och med den briljanta Watchmen. Trots detta gillade jag den skarpt.

  Den lade för mycket tid på en stagnerande plotline kring Superman (tidernas tråkigaste hjälte) och tryckte trots sin speltid in Wonderwoman nästan helt utan kontext eller backstory, den var dåligt balanserad helt enkelt. Eisenberg gjorde en tolkning av Lex Luthor som faktiskt lyckades göra karaktären intressant och hotfull till skillnad från tidigare tolkningar, en psykopat som till skillnad från Jokern var svår att tolka. Affleck gjorde dessutom en Batman som fick Bales Batman att framstå lika tramsig som West tolkning gjorde i jämförelse med Keatons. Snyder hanterade dessutom striden mellan Batman och Superman på ett sätt som levererade hela vägen.

  Nej, jag får vara glad att jag gick in med låga förväntningar och undvek recensioner på förhand. Det tillät mig att ostört njuta av vad jag anser vara en av de bättre superhjältefilmerna sedan Guardians of the Galaxy (där Marvel i stor mån tappat på slutet).

  Ni gillade inte filmen, inget konstigt med det. Er åsikt gör dock på intet sätt andras åsikter felaktiga eller på något sätt ett resultat av ”missuppfattning”. Ni brukar vara bättre än att ha en sådan inställning.

 • Axel Jonsson

  Det var lite intressant när Johan recenserade b vs s. Märkligt att Victor och Måns höll med Johan att filmen var skit utan att ens sett den 🙂

  Sen vill jag bara påpeka att Måns som verkligen var helt till sig av The Division nu helt ratar det. Är det nödvändigt att ge det mer tid i podden?

  Måns har annars ett fantastiskt driv att hitta tex serier att diskutera i podden. Däremot upplever jag honom som impulsiv och det skulle nog gagna honom att inte titta igenom serier för fort. Ni når ut till så många människor och det ni säger tar jag ändå som tips eller ngt som jag ska hålla mig undan.

  Ni gör ett bra jobb men ni har verkat lite trötta på sistone, eller är det kanske bara jag. Ursäkta om ni inte fattade ngt av detta flum inlägg.