159 – Att skämta om spel

Overkligt-Avsnitt159Går det att göra riktigt bra standup om spel? ”Självklart!”, hävdar gästerna tillika komikerna Martin Soneby och Jonas Strandberg. I ett härligt entusiastiskt avsnitt berör vi alltifrån snuskiga C64-minnen och fuskkoder till mobilspel med bokstavliga titlar och Final Fantasy 15. Dessutom får både Batman v. Superman: Dawn of Justice och Flaked varsin revanschrond.

OBS, I avsnittet så säger vi att live-eventet är 15:00 9/4, detta är fel. 13:00 lördagen den 9/4 är den rätta tidpunkten. Vill du gå? Maila till live@overkligt.se

  • Christian Nyman Gomez

    Patent är väl normalt teknologiska lösningar. Namn istället varumärkesskyddas. Däremot brukar man inte kunna skydda ett varumärke inom alla fält. Spelmekanik kan man inte skydda genom upphovsrätten och det är därför så många spel kan fungera lika men problem uppstår först när spelens utseende är väldigt lika varandra. Varumärken kan man antingen registrera eller så uppstår skyddet om varumärket är inarbetat. Som Victor nämnde så finns det de som varit dåliga på att skydda sitt varumärke som Micro och frisbee.

  • Jonas Strandberg

    För er som inte hade möjlighet att komma till standupkvällen om spel har jag spelat in en bit här. Hoppas ni ska tycka om det!

    https://www.youtube.com/watch?v=k73csOOorXo