172 – Vitsen med våldet

Det upprör, provocerar och söker effekt. Det är ren underhållning, det är total ångest. Victor Leijonhufvud spårar tillsammans med Kristian Johansson och Overkligt-nykomlingen Agnes Lundberg våldet och dess syften genom aktuella nöjeshändelser som Battlefield 1, samt nya säsongerna av Walking Dead respektive Black Mirror.

 • knubbsel

  Agnes = Podproffs? Eller naturbegåvning?

  Kändes dock lite halvhjärtat att ta upp tvserierna som diskussionsunderlag utan att spoila något. Ni kanske kunde ha haft en lite kortare recension bara, och sen flagga för att nästa avsnitt (eller senare) så kommer ni helhjärtat plocka isär ett verk och låta analyserna flöda fritt. Lite bokcirkel upplägg kanske.. =)

  Jag för min del skulle gärna höra mer pratas om Black Mirror, som jag upptäckte tack vare Overkligt (Även Rick & Morty för övrigt, som är rätt likt på många sätt)
  Tips: https://www.reddit.com/r/IAmA/comments/59cppq/were_charlie_brooker_and_annabel_jones_the/

  Men förutom just den älsklingen så är jag absolut mer sugen på ”Spelutveckling behind-the-scenes-spåret”. Både från Lionbite och Hazelight.

  Saknar DoubleFines´ dokumentär som man fick en gång i månaden btw. Nån som kan tipsa om något liknande?

 • Soure

  Härligt att höra Kristian igen och vill höra mer. Jag skulle även gilla mer ljudsnack. Proffsigt Agnes som någon annan skrev. Kul med en ny röst. Tack Victor, med P3 spel och lionbinte med Rain of Reflections så förstår jag inte hur du hinner med, men det uppskattas.

 • Jag har inte hört tv-seriediskussionen än (är där vid första världskriget än) men jag håller med om att det är med givande med ”spoilande” diskussion och jag tänkte att det här halvnya upplägget där man inte bara behöver diskutera det senaste kunde leda till att just ta upp litet äldre saker utan att behöva vara (lika) rädd för att spoila.

  Personligen är jag ändå sådan spoilerofob att när jag hörde att Black Mirror ens skulle nämnas i episoden så lade jag den längre back i poddkön tills jag hunnit titta på serien själv 🙂

  Och i dokumentärväg så såg jag nyss Noclips Rocket League-dokumentär (https://www.youtube.com/watch?v=Om0j9SLBDPQ ) tydligen är det här något som nyss startat (via Patreon) och som ska göra fler liknande saker.

 • knubbsel

  Yes! Såg den häromdagen, bra tips 🙂

  Gör likadant som du med när det gäller spoilers om saker man ser fram emot – väntar och sparar. Det är fint att ha ett specialavsnitt om tex Mad Max liggandes när man äntligen sett filmen ett halvår efter alla andra.

  Så, poddare borde kanske välja: tipsa eller analysera..